İzmir’de uzun yıllardır müzikle iç içe olan ve ‘Ameliyattan çıkıp müziğe koşan doktor’ olarak bilinen Hayati Atabay, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak bir marş besteledi. Sözü ve bestesi kendisine ait olan marşı yayınlayan Doktor Atabay, gençliğe, genç arkadaşlara ve gelecek nesillere milli duyguları iletmeyi amaçladığını belirtti. Atabay, müzikle olan bağını hiçbir zaman koparmadığını ve emekli olduktan sonra müziğe daha fazla zaman ayırdığını ifade etti.
İzmir’de, uzun yıllardır müzikle iç içe olan ve “Ameliyattan çıkıp müziğe koşan doktor” olarak bilinen Hayati Atabay, bu kez de Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak bir marş besteledi. Sözü ve bestesi kendisine ait olan marşı yayınlayan Doktor Atabay, “Amacımız; gençliğe, genç arkadaşlarımıza, gelecek nesillere milli duyguları iletebilmek, bir mesaj olarak bırakabilmek” dedi.
İzmir’de Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı 64 yaşındaki Hayati Atabay, lise zamanından gelen müzik ilgisini bırakmayarak, pandemi döneminde; dört doktor, bir müzisyenden oluşan arkadaşlarıyla ‘Bir Tebessüm’ isimli müzik grubunu kurmuştu. Doktor Hayati Atabay, şimdilerde ise hem şarkı sözleri yazıyor hem de onları besteliyor. Atabay, kendi yazdığı sözler dışında ünlü şairlerin şiirlerine de bestelerle hayat veriyor.
“Amacımız gelecek nesillere milli duyguları iletebilmek”
“Ameliyattan çıkıp müziğe koşan doktor” olarak bilinen Hayati Atabay, Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle de bir marş yazdı. Çıkardığı marşı Cumhuriyet’in 100. yılına yetiştirdiği için mutlu olduğunu söyleyen Hayati Atabay, “100. Yıl Marşı’nı sosyal medyada bir klip olarak yayınladık. Marş dört kıtadan oluşuyor. 100. Yıl Marşı’nın bestesi de sözü de bana ait. Düzenlemesini de Soner Ergün arkadaşım yaptı. Onun stüdyosunda kaydını yaptık. Cumhuriyet’in 100. yılına yetiştirdik ve şimdi de yayınlıyoruz. Amacımız; gençliğe, genç arkadaşlarımıza, gelecek nesillere milli duyguları iletebilmek, bir mesaj olarak bırakabilmek” şeklinde konuştu.
Daha önce de birkaç doktorla müzik grubu kurduğunu ifade eden Atabay, “Zaman zaman doktor arkadaşlarla birlikte; hemşireler gününde, tıp bayramında, diğer etkinliklerde hep yer alıyorduk. Ameliyattan çıkıyoruz, öğle araları arkadaşlarla bir araya gelip, sürekli çalışıyorduk. Müzik bizi dinlendiriyordu, güzel bir hobiydi. Hastanede herkes bizi destekliyordu. Bize, ‘Ne zaman konser vereceksiniz?’ diye soruyorlardı” ifadelerine yer verdi.
Hem yoğun iş hayatını sürdürdü hem müzikten kopmadı
Müzikle arasındaki bağını hiçbir zaman koparmadığını söyleyen Atabay, “Müzik; lise, üniversite yıllarımdan beri ve meslek hayatım boyunca hep benimle birlikte geldi. Gece-gündüz nöbetleri, koşuşturmalar derken yoğun bir meslek hayatım olduğu için müziğe ilgi gösteremediğim zamanlar da oldu; fakat emekli olduktan sonra yoğunluğum azaldı ve gitara yoğunlaştım. Müzikten hiçbir zaman kopmadım” dedi.
“Milli duyguların esintisiyle bu parçayı çıkardım”
Özel kliniğinde yine görevine devam eden Atabay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Biz gençliğimizde, öğrencilik yıllarımızda hep milli duygularla, Atatürk sevgisiyle yetişmiş insanlarız. Onların esintisiyle bir söz yazdım ve müziğe döktük. 100. yıl kutlamaları için birçok insan yeni bir eser oluşturmak adına adım attı. Ben de onlardan birisiyim. Soner arkadaşımla birlikte daha önce birçok parça çıkardık. Hepsinin de güzel parçalar olduğuna inanıyoruz.”