REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ege Haber TV

Muğla’nın Yöresel Ürünleri Yeni Ticaret Modeli ile Dünya Pazarlarına Açılıyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Muğla’nın Yöresel Ürünleri Yeni Ticaret Modeli ile Dünya Pazarlarına Açılıyor
28 Ağustos 2024 - 13:01
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Muğla’nın yöresel ürünleri, “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla” projesi ile dünya pazarlarına açılacak. Projenin imza töreni Muğla Valiliği’nde gerçekleştirildi. Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen projede, üreticilerin kooperatifleşmesi, markalaşma, e-ticaret becerileri kazandırılması ve tanıtım faaliyetleri yer alıyor.

Proje İçeriği:

  • Kooperatifleşme ve Markalaşma: Üreticilerin güç birliği yapması sağlanacak ve Muğla markası için isim ve tasarım belirlenecek. Kooperatifler ve birlikler markalaşma konusunda eğitim alacak.
  • E-Ticaret ve İnternet Sitesi: Üreticilere e-ticaret konusunda bilgi verilecek ve markaya ait bir internet sitesi kurulacak. Ayrıca TV ve internet odaklı reklamlar yapılacak.
  • Tanıtım ve Satış Noktaları: Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde modern Muğla mimarisiyle tasarlanmış satış noktaları oluşturulacak. Karayolu güzergahlarına ve şehir merkezlerine totem, billboard ve afişler konumlandırılacak.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, projeyi “Yerel ürünlerimizin katma değerini artırmaya yönelik markalaşma ve örgütlenme faaliyetlerini içeren bir hamle olarak” tanımladı. Proje ile Muğla’nın yerel ürünlerinin gıda sektöründe daha profesyonel bir şekilde temsil edileceğini ve güvenilir gıda kategorisinde yer alacağını belirtti.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, proje ile kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi, sürdürülebilir üretim modelleri oluşturmayı ve tarımsal potansiyeli en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Projenin Muğla’ya ve çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Vali Akbıyık, emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

Proje Aşamaları:

  • Kooperatifler ve Birlikler: Proje, Muğla genelindeki arıcılar ve balık üreticilerinin kooperatifler aracılığıyla ürünlerini pazara sunmasını sağlayacak.
  • Eğitim ve Destek: Kooperatiflere markalaşma, e-ticaret, satış ve pazarlama konularında eğitimler verilecek.
  • Web Sitesi ve Tanıtım: “Muğla” markasına ait bir internet sitesi kurulacak ve ulusal ile uluslararası mecralarda tanıtımı yapılacak.

Projenin imza töreni, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın öncülüğünde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. İmza törenine; GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Köy-Koop Başkanı Eray Çiçek, Muğla Or-Koop Birliği Başkanı Ahmet Çetiner, Muğla Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği adına Burak Bolel ve Fethiye Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım katıldı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.