REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ege Haber TV

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nden Tarihi Başarı: 15 Saatte 5 Organ Nakli

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nden Tarihi Başarı: 15 Saatte 5 Organ Nakli
27 Temmuz 2024 - 16:34
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Zafer Beken Organ Nakli Merkezi, sağlık tarihinde önemli bir başarıya imza attı. Hastane, 15 saat içerisinde gerçekleştirdiği 5 organ nakli ile birçok hastaya umut oldu.

Başarıyla Gerçekleştirilen Ameliyatlar

2023 Ekim ayında, merhum Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken’in adını taşıyan ‘Zafer Beken Organ Nakli Merkezi’nde, Ege Bölgesi’nden gelen 3 kadavra bağışı sayesinde 5 organ nakli başarıyla tamamlandı. Ameliyatlar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi’nin koordinasyonunda gece saat 03.00’te başladı. İlk kadavra bağışından itibaren, 25 kişilik bir ekip tarafından yapılan ardışık ameliyatlarda 3 karaciğer ve 2 böbrek nakli gerçekleştirildi.

Doktor ve Ekibin Rolü

Zafer Beken Organ Nakli Merkezi’nin deneyimli kadrosundan Prof. Dr. Ethem Murat Sözbilen, Prof. Dr. Murat Zeytunlu, Dr. Öğr. Üyesi Zafer Önen, Prof. Dr. Koray Aykut, Dr. Öğr. Üyesi Safa Vatansever ve Dr. Öğr. Üyesi Veysel Umman’ın yer aldığı ekip, ameliyatları büyük bir başarıyla tamamladı. Ameliyat sonrası hastaların takibi ise Prof. Dr. Ömer Özütemiz, Prof. Dr. Erhan Tatar ve Uzm. Dr. Seymur Aslanov tarafından yapılmaya başlandı.

Medical Point Hastaneler Grubu Başkan Vekili Veysi Kubba’nın Açıklamaları

Medical Point Hastaneler Grubu Başkan Vekili Veysi Kubba, Zafer Beken’in de organ nakli ile hayatına devam ettiğini hatırlatarak, merkezin önemini vurguladı. Kubba, “Karaciğer nakliyle hayata tutunan kıymetli yol arkadaşım Zafer Beken, nakil sonrası geçen 18 yılda hem hekim hem de yönetici olarak birçok insanın hayatına dokundu. Bu yüzden Zafer Beken Organ Nakli Merkezi’nin anlamı bizler için çok büyük. Her geçen gün artan başarılı ameliyatları ile bizleri gururlandırıyor” dedi.

Organ Bağışının Önemi ve Gelecek Hedefleri

Kubba, organ bağışının önemini ve toplumsal farkındalığı artırma gerekliliğini vurgulayarak, “Gerçekleştirilen ameliyatlar, organ naklinin kritik önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 3 kadavra bağışı sonrası 5 hastamız sağlığına kavuştu. Bu, tıbbi bir başarı olmanın ötesinde, insanlık adına büyük bir adım. Organ bağışı konusundaki farkındalığın artırılması ve toplumun bilinçlendirilmesi bizim önceliklerimizden biridir. Organlarını bağışlayan tüm kahraman bağışçılara ve ailelerine minnettarız. Medical Point Hastaneler Grubu olarak, organ nakli konusundaki çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz ve daha fazla insanın sağlığına kavuşması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.

Bu tarihi başarı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Zafer Beken Organ Nakli Merkezi’nin organ nakli alanındaki liderliğini ve toplumsal sağlık üzerindeki olumlu etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.