Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı koordinasyonunda, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) danışanlarının performansıyla gerçekleştirilen “Konuşulmayan Beklentiler” adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerle buluştu. Muhittin Erel Amfisi’nde sahnelenen oyuna, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruçhan Sertöz, TRSM Sorumlu Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Damla İşman Haznedaroğlu, Klinik Psikolog Ayşe Altan, Sosyal Hizmetler Uzmanı Arda Tomba, toplum ruh sağlığı merkezi çalışanları, hasta yakınları ve sanatseverler katıldı.
EÜ Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların oyuncu olarak yer aldığı oyunda, sahne performansları büyük beğeni topladı. Prof. Dr. Ruçhan Sertöz, oyun sonunda yaptığı açıklamada, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne vurgu yaparak, projeye katkı sağlayan ekibe ve oyunculara teşekkür etti.
“Sosyal Aktiviteler Rehabilitasyon Sürecini Olumlu Etkiliyor” Klinik Psikolog Ayşe Altan, sosyal faaliyetlerin danışanların moral ve motivasyonunu artırdığını belirtti. Tiyatro, müzik, spor, resim, seramik ve yabancı dil gibi etkinliklerin tedavi süreçlerine olumlu katkı sağladığını ifade eden Altan, danışanların üretkenliklerini artırarak kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olduğunu söyledi. Altan, danışanlarla 8 yıldır tiyatro etkinlikleri düzenlediklerini, küçük skeçlerle başlayarak her yıl artan oyuncu sayısı ve konularla oyunları geliştirdiklerini aktardı.
Tiyatro oyununda sahne alan danışan Berna Oğuz ise sahne korkusunu zamanla yendiğini ve tiyatronun kendisine çok iyi geldiğini, olumlu düşünmesine fırsat verdiğini belirtti. Oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini Sosyal Hizmet Uzmanı Arda Tomba üstlenirken, teknik ekipte Klinik Psikolog Ayşe Altan, Gülsüm Canayaz, Seçil Kahraman ve Devran Turhan yer aldı. Etkinliğin sonunda oyuncular ve TRSM ekibi hatıra fotoğrafı çektirdi